Szakmai felelősségbiztosítás víz- és villanyszerelőkre

Tevékenységi kör:

Tevékenységi kör:
Alvállalkozók megléte:
Ft
Limitek:
Kérjük fogalmazza meg egyedi, speciális igényét, kérdését és kérését:

Az ajánlatkérő adatai:
?
üzenetet is írokMihályi Katalin 

cégvezető

 

Mobil:  20/ 479-9734
Fax:  06-76/ 483-295
E-mail:  mihalyi.katalin@bag.hu
 
Regisztrációs szám: 106061287821

Vízvezeték- és villanyszerelők kötelező felelősségbiztosítása

2017. szeptember 1-gyel lép hatályba két új kormányrendelet, mely kimondja, hogy - az építőipari tervezők-kivitelezőket követően - a vízvezeték- és villanyszerelőknek is kötelező felelősségbiztosítással kell rendelkezniük.

Jogi háttér

219/2017. számú kormányrendelet a villanyszerelők bejelentéséről és nyilvántartásba vételéről szól, és kötelezővé teszi a nyilvántartásba vett szakemberek számára, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek az alábbi tevékenységekre:

  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (fázisonként legfeljebb 100 A túláramvédelmi szervvel védett és 1000 V feszültségszintet meg nem haladó csatlakozó-berendezésre);
  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (feszültségszint korlátozása nélkül).

A 220/2017. számú kormányrendelet pedig a víziközmű-bekötést végző személyek bejelentéséről és nyilvántartásáról szól, és szintén kötelezővé teszi számukra, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek a jogszabályban meghatározott tevékenységekre:

  • ivóvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése;
  • szennyvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése.


Partnereink: